Dondurma Nasıl Yapılır?

hulya

Member
Evinizde hijyenik olarak kendi dondurmanızı yapmak istiyorsanız lezzetinize lezzet katacaktır. Kendi el emeğiniz ile yapılacak dondurma size tat katmaktadır.
Yarım litre sütü tencerenize alınız (ortalama iki buçuk bardak)
1 bardak şeker (biraz fazla kullanılabilir)
Yarım kilo süt için bir tatlı kaşığı salep yeterlidir.
Hepsini birlikte karıştırın ve 10 dakika bekleyiniz. 10 tane bekletildikten sonra 10 dakika pişirilecektir. Kremalı isteyeler yarım bardak kadar krema ekleyebilir. İsterseniz lezzetine göre daha fazla ekleyebilirler.
10 dakika bekletildikten sonra ocağınıza alıyorsunuz. Sürekli karıştırarak 10 dakika tahmini pişirin. Süt yoğunlaşarak kendisini gösterecektir.
Süt soğuması ile buzdolabına kaldırılması gerekecektir. Dondurmak için çelik geniş kaplar veya küçük kaplar halinde buzdolabına koyulabilir. Dondurmanızın dolapta bekleme süresi 5 saat kadar olacaktır. Her yarım saatte bir çıkartıp çatalla veya mikserle karıştırın ki buzlar oluşmasın. Tekrar buzdolabına alıp tekrarladığınız takdirde 5. saatten sonra sertleştiğinde emin olduktan sonra servise hazır olacaktır. İlk başta çok sert olabilir biraz bekletebilirsiniz.
Evinizde dondurma yapmak lezzetli ve tadına doyum olmayacak şekilde olacaktır.