Sabah namazı nasıl kılınır?

zeynep

New member
Sabah namazı nasıl kılınır

Sabah Namazının Sünnetinin Kılınışı
Sabah namazının sünneti iki rekattır.
Sabah Namazı sünneti birinci rekat:
‘Niyet ettim Allah rızası için bugünkü Sabah namazının sünnetini kılmaya” diye niyet edilir ve ”Allâhu Ekber” diyerek iftitah tekbiri alınıp eller bağlanır.
Ayakta sırasıyla; – Subhâneke okunur. – Euzü Besmele çekilir. – Fatiha Suresi okunur. – Fatiha Suresi okunduktan sonra , Kuran’dan bir sure daha okunur. -Rükû:
“Allâhü Ekber” diyerek rükuya varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiyel azîm” denilir. “Semiallahü limen hamideh” diyerek kalkılır ve ayakta “Rabbena leke’l-hamd” denilir. “Allahü Ekber” diyerek secdeye varılır ve üç kere “Subhane RabbiyeI âlâ” söylenir. “Allâhu Ekber” diyerek secdeden kalkılıp oturulur. Yine “Allâhü Ekber” diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere” Subhane RabbiyeI-âlâ” denilir. “Allâhu Ekber” diyerek ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
Sabah Namazı sünneti ikinci rekat
Ayakta sırasıyla;
– Besmele okunur. – Fâtiha Suresi okunur. – Fâtiha Suresi okunduktan sonra , Kuran’dan bir sure daha okunur. -Rükû
“Allâhu Ekber” diyerek rükuya varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiyel azîm” denilir. “Semiallahü limen hamideh” diyerek kalkılır ve ayakta “Rabbenâ lekel hamd” denilir. “Allâhu Ekber” diyerek secdeye varılır ve üç kere “Sübhane RabbiyeI âlâ” söylenir. “Allâhü Ekber” diyerek secdeden kalkıp oturulur. Yine “AIlahu Ekber” diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye’l-âlâ” denilir. “Allâhü Ekber” diyerek oturulur. Oturuşta sırasıyla: Ettehiyyatü, , Allahümme Salli, Allahümme Barik, Rabbena âtina… duaları okunur. Önce başı – sağa çevirerek Esselâmü aleyküm ve rahmetullâh” denir. Sonra başı sola, çevirerek “Esselamü aleyküm ve rahmetullâh” denir.
Sabah Namazının Farzının Kılınışı
Sabah namazının Farzı iki rek’attır.
Sabah Namazı Farzı birinci rekat
‘Niyet ettim Allah rızası için bugünkü Sabah namazının farzını kılmaya” diye niyet edilir ve ”Allâhu Ekber” diyerek iftitah tekbiri alınıp eller bağlanır.
Ayakta sırasıyla; – Subhâneke okunur. – Eûzu Besmele çekilir. – Fâtiha Suresi okunur. – Fâtiha Suresi okunduktan sonra , Kuran’dan bir sûre daha okunur. -Rükû:
“Allâhü Ekber” diyerek rükua varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye’l- azîm” denilir. “Semiallahü limen hamideh” diyerek kalkılır ve ayakta “Rabbena leke’l-hamd” denilir. “Allâhü Ekber” diyerek secdeye varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye ‘I-âlâ” söylenir. “Allâhü Ekber” diyerek secdeden kalkılıp oturulur. Yine “Allâhü Ekber” diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere” Sübhane Rabbiye’ I-âlâ” denilir. “Allâhü Ekber” diyerek ayağa (ikinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanır.
Sabah Namazı Farzı ikinci rekat
Ayakta sırasıyla;
– Besmele okunur. – Fâtiha Suresi okunur. – Fâtiha Suresi okunduktan sonra , Kuran’dan bir sûre daha okunur. -Rükû
“Allâhü Ekber” diyerek rükuya varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye’l-azîm” denilir. “Semiallahü limen hamideh” diyerek kalkılır ve ayakta “Rabbenâ leke’l-hamd” denilir. “Allâhü Ekber” diyerek secdeye varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye’ I-âlâ” söylenir. “Allâhü Ekber” diyerek secdeden kalkıp oturulur. Yine “AIlahu Ekber” diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye’l-âlâ” denilir. “Allâhü Ekber” diyerek oturulur. Oturuşta sırasıyla: Ettehiyyatü, , Allahümme Salli, Allahümme Barik, Rabbena âtina… duaları okunur. Önce başı – sağa çevirerek Esselâmü aleyküm ve rahmetullâh” denir. Sonra başı sola, çevirerek “Esselamü aleyküm ve rahmetullâh” denir.