Karaciğer Büyümesi Nasıl Tedavi Edilir ?

Nesrin

New member
Öncelikle karaciğer büyümesi adında özel bir hastalık olmadığını hatırlatalım. Karaciğerde büyüme var ise bu başka bir rahatsızlığa işaret eder. Bu nedenle karaciğer büyümesini tedavi etmek için buna denen olan rahatsızlığı belirlemek ve onu tedavi etmek gerekir.

Karaciğer büyümesi nasıl anlaşılır ?
Karaciğer büyümesi olan kişiler genellikle karında şişkinlik veya halsizlik, çabuk yorulma şikayetleri ile doktora giderler. Muayene de karın kaslarının fazlaca zayıflamış veya diyaframın aşağıya sarkmış olursa bunlar karaciğer büyümesi işareti olabilir.

Karaciğerde lezyon görülmesi veya karaciğer anomalisi görülmesi de belirtiler arasındadır.

Karaciğer büyümesi sebepleri
Büyümenin onlarca sebebi olabilir. Düzenli ilaç kullanımından nadir görülen karaciğer hastalıklarına kadar bir çok sebep büyümeye neden olabilir. Gerçek sebep testler sonucunda anlaşılır.

Karaciğer büyümesi nasıl tedavi edilir ?
Eğer karaciğer büyümesi sorununuz var ise kesinlikle kendi kendinize çözmeye çalışmayınız. Bu rahatsızlığın bir çok nedeni vardır. Asıl hastalık tedavi edilirse karaciğer büyümesi de tedavi edilmiş olur. Bu konuda kişinin yapabileceği en iyi şey doktor tedavisine uymanın yanında karaciğer yormaktan kaçınmak ve spor yapmaktır.

Alkolden uzaklaşmak ve sebze ağırlıklı beslenmek her halukarda fayda edecektir.