Metal Eşyaları Parlatma Yöntemleri

Nesrin

New member
Evinizde metal eşyalarınız varsa zamanla birlikte parlaklıklarını kaybederek soluk renge bürünüyorlar. Üzerinde su damlacıklarının yanı sıra toz taneleri ihtişamını kaybetmesine sebep olmaktadır. Canınızı sıkacak bu durumdan kendinizi koruyabilirsiniz. Metallerinizi parlatmak adına kullanacağınız yöntemler oldukça önemlidir. Fakat bunlar arasında bilinmesi gereken çok faydalı olmadıkları olmuştur.
Metalin kullanımından dolayı genellikle çabuk kirlenmesi göz önünde olur. Tencere, çaydanlık gibi eşyalar en çok kullandıklarımızdandır. Yüksek oranda neme ve suya maruz kalan metal parçalar paslanacaklardır. Metalleri temizleyerek çeşitli parlatma yöntemleri kullanabilirsiniz. Ulaştığımız bilgiler doğrultusunda kendi imkanlarınız doğrultusunda pratik çözümler bulabilirsiniz.
Metal eşyalar nasıl parlatılır?
Sigara kullanan kişiler özellikle kül tabaklarında oluşan lekelerden şikayetçilerdir. Küller etrafa saçılarak metal parçalara etki yaratır. Mikrofiber bir bez yardımı sayesinde parlatmak istediğiniz eşyalarınızı temizleyerek lekelerden kurtulabilirsiniz.
Limon kabuğunu alarak iç tarafı ile metal eşyalarınızı parlatabilirsiniz. İşlemi yaptıktan sonra metalin durulanması beklenmeli.
Sirke hayatımızın her alanında kullanılmaya devam ediliyor. Her alanda işimize yaradığı gibi temizlik konusunda önemlidir. Sirke ile su karışımı hazırlayarak mikrofiber bezimiz yardımı sayesinde parlatma yapabiliriz. Sirke karbonat karışımı sayesinde de metalleriniz eski parlaklığına ulaşabilir.
Naylon çorap kullanımı sayesinde metallerinizi ovaladığınız zaman parlamasını sağlayabilirsiniz.