Rajasthan: Tiger, Ramgarh Vishdhari Rezervinde iddia edilen bölgesel mücadelede ölüyor

Nesrin

New member
31 Ocak 2025 18:12

Bu, Jaitpur bölgesinde bir kadın kaplan RVT-2-in iskelet kalıntıları bulunduktan sonra Rajasthan'da son üç ayda ikinci olaydır.

Cuma günü Rajasthan'daki Bundi bölgesindeki Ramgarh Vishdhari Tiger bölgesinde üç yıllık bir kaplan bulundu. RVT-4'ün gövdesi, Nand Bhairu plantasyonunun yakınındaki bir tepede keşfedildiğini söylediler.

Tiger ST-2303 (RVT-4) 11 Kasım'da Ramgarh Vishadhaari Tiger Reserve'de serbest bırakıldıktan sonra kafesten atlıyor.

Orman yetkilileri, Tiger'ın başka bir kaplanla (RVT-1) bölgesel bir stolden sonra ölmüş olabileceğinden şüpheleniyor, ancak ölüm nedeni postmortem'den sonra doğrulanıyor.

RVT-4 başlangıçta Sariska Rezervinden sona ermişti ve bulmak zordu. Sonra Ramgarh'a taşıması için emir verildi. 10 Kasım'da, Haryana'nın Sariska'nın Jhabua Orman Bölgesi'ndeki kaplan ve Ramgarh'daki Tiger nüfusunu artırma planlarıyla bir muhafazada tutulduğu Ramgarh'a taşındı. Ancak, hayvan hareketten sonraki dört ay içinde öldü ve yaban hayatı topluluğundaki soruyu sordu.

Kota baş konservatörü Ramkaran Khairwa, kaplanın muhtemelen 7 yaşındaki RVT-1 ile bölgesel bir mücadelede öldüğünü söyledi çünkü yaralanma markaları da bir çatışmaya işaret ediyor.

Bu, Jaitpur bölgesinde bir kadın kaplan RVT-2-in iskelet kalıntıları bulunduktan sonra Rajasthan'da son üç ayda ikinci olaydır. RVT-2, Temmuz 2022'de Ranthambhore'dan Ramgarh'a taşındı. Bu olayda bir tezahürat da bildirildi.

Rec simgesi
Önerilen konular

Sude

New member

Bu, Jaitpur bölgesinde bir kadın kaplan RVT-2-in iskelet kalıntıları bulunduktan sonra Rajasthan'da son üç ayda ikinci olaydır

Cuma
Selam oyun tutkunları

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Nesrin

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Tezer

Global Mod
Global Mod

Bu, Jaitpur bölgesinde bir kadın kaplan RVT-2-in iskelet kalıntıları bulunduktan sonra Rajasthan'da son üç ayda ikinci olaydır

Cuma
Selamlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Nesrin

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Sude' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Nesrin Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm
Bu bakış açını anlıyorum @Sude, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Duru

New member

Cuma
Selam yeni başlayanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Nesrin

@Nesrin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Sude' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Nesrin Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm
Burada farklı düşünmek zorundayım @Sude, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Ruzgar

Global Mod
Global Mod

Cuma
Selam bilgi avcıları

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Duru' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Nesrin @Nesrin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Katkım küçük ama belki zaman
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Duru, çünkü değişken çok fazla

Savgat

Global Mod
Global Mod

Cuma
Selam yeni başlayanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Sude' Alıntı:
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Sarp

New member

Cuma
Selam uğrayanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Nesrin

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Savgat' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Savgat, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Asli

Global Mod
Global Mod

Cuma
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Nesrin

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Hepsini tek potada eritince böyle bir şey çıktı

Ruzgar' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Duru, çünkü
Burada sana %100 katılamam @Ruzgar, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Sarp' Alıntı:
Selam uğrayanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Nesrin Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sarp, özellikle pratik tarafı çok farklı

Savgat' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım
Ben buna katılmıyorum @Savgat, özellikle son nokta bana ters geldi